Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan'dan normalleşme vurgusu

Devletin en üst temsilcisi olarak görevine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uluslararası görüşmelerini sürdürüyor. Son yapılan görüşmenin muhatabı ise Nikol Paşinyan oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Paşinyan'dan normalleşme vurgusu

Azerbaycan ile yaşadıklarından dolayı Türkiye ile arasındaki diplomatik ilişkileri yok düzeyinde olan Ermenistan'dan son yıllarda bir çok defa olumlu açıklama gelmişti. 2020 yılında Azerbaycan ile yaşadığı 2. Karabağ Savaşını Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destek ile kaybeden Ermeniler işgal ettiği toprakları teslim etmek zorunda kaldı.

ERMENİ LİDERDEN OLUMLU MESAJLAR

Ermeni Lider Nikol Paşinyan'da bu savaşın ardından halkının bölgede varlığının devam etmesi için iyi ilişkiler içinde olması gerektiğinin önemine işaret etmişti. Türkiye cephesi de istenilen çizgiye gelmesi halinde Ermenistan ile ilişkiler kurmaktan çekinmeyeceğine vurgu yapmıştı.

Yaşanılan bu durumun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Nikol Paşinyan arasında yeni bir görüşme yapıldığı ifade edildi. Telefon üzerinden yapılan görüşmede Ermeni Cumhurbaşkanı Kurban Bayramı tebriğinde bulunurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Ermenistan tarafına Vardavar-Hz.İsa’nın Başkalaşımı Bayramı tebriğini iletti.

NORMALLEŞMEYE İŞARET EDİLDİ

İki liderin birbirine karşı temenni ve geçmiş olsunların haricinde konuştuğu bir diğer konu şartsız bir şekilde ülkeler arası normalleşme yaşanması oldu. Her iki liderde bu konuda mutabık olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan telefon görüşmesinde ikili ve bölgesel gelişmeleri ele aldı. Tarafların bir sonraki temasının nasıl ve nerede olacağı merak konusu oldu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER