Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Türkiye'nin arabuluculuk rolünü üstlendiği Etiyopya-Somali gerginliğini çözmek adına taraflar bir kez daha Ankara'da bir araya gelecek. Yapılacak görüşme öncesi önemli bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Ankara Süreci adı verilen diplomatik görüşmelerin ilki geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı. Somali, kendisinin sınırları içerisinde yer alan fakat ayrılıkçı faaliyetlerin yaşandığı Somaliland ile Etiyopya'nın yakınlaşmasından rahatsız olmuştu.

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENDİ

Öte yandan Türkiye'nin Somali ile yakın ilişki içinde dahi olmasına rağmen Etiyopya cephesi arabulucu olması için ülkemizden yardım istemişti. Yaşananların ardından Ankara'da ilk görüşmeler tamamlanmıştı. Türkiye'nin attığı adımlar ile taraflar yarın Ankara'da bir kez daha bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Bu önemli görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığının resmi X hesabından yapılan paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Somali’nin Etiyopya ile yaşadığı gerginliğin çözümü için Türkiye’nin gayretlerine devam edeceğini, iki ülke arasında uzlaşının tesisi için Türkiye’de gerçekleşecek ikinci tur görüşmelerinde somut sonuçlar beklendiğini belirtti" denildi.

YARIN ÇIKACAK SONUÇ MERAKLA BEKLENİYOR

Afrika'da krizin derinleşmemesi adında Ankara süreci idare etmeye devam ediyor. Her iki ülkenin halkı da Ankara görüşmelerinden iyi bir sonuç çıkması temennisinde bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER