Cumhurbaşkanı Erdoğan Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü vesilesiyle önemli bir mesaj yayımladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sivas Kongresi'nin yıl dönümü mesajı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü vesilesiyle önemli bir mesaj yayımladı. Mesajda Sivas kongresi'nin Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaptı.

"Milli birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında:

"Kongre'de, yurdun bölünmez bütün olduğu yeniden vurgulanmış, kayıtsız, şartsız bağımsızlık hedefi ortaya konmuştur. Türk milletinin kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olduğu ve dayatmalara karşı mücadele etme yönündeki kararlılığı yazılı belgelerden çıkarak, fiiliyata dönmüştür.

Sivas Kongresi'nde hakim olan milli birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, günümüzde de milletimize, bayrağımıza, vatanımıza ve devletimize yönelen tehditler karşısında en büyük gücümüzdür. Ecdadımızdan devraldığımız birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, tüm kazanımlara sahip çıkmamızı, ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyor, bu kongreye ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum." ifadelerine kullandı.

Erdoğan, Sivas Kongresi'nin Türk milletinin kendi geleceğini belirleme hakkını ortaya koyan ve bağımsızlık mücadelesini somutlaştıran bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Türkiye'nin bu kongre sayesinde bağımsızlık hedefine daha kararlı bir şekilde ulaştığını dile getirdi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşları selamladı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahramanlarımızı saygı ve şükranla andığını ifade etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER