Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ne yapılmaya çalışıldığının farkındayız"

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ankara'da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliklerden birisi olan MSÜ Kara Harp Okulu Diploma Törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ne yapılmaya çalışıldığının farkındayız"

1922'de elde edilen Dumlupınar Meydan Muharebesi zaferinin 102. yıl dönümü yurt genelinde sabah saatlerinden itibaren coşkuyla kutlanmaya başladı. Ay yıldızlı bayrakları ile meydanlarda ve etkinliklerde yer alan vatandaşlar 30 Ağustos mutluluğunu beraber yaşadı.

Başkent Ankara'da da bir çok program hazırlandı. 30 Ağustos gününe özel olarak hazırlanan programlardan olan Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşti.

"BUNA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan günün anlam ve önemi ile ilgili "Bu önemli zafer, kahraman ordumuzun bayramıdır" diyerek Türk Silahlı Kuvvetlerine dikkat çekti. Türkiye'ye yönelik art niyetli hareketler ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ne yapılmaya çalışıldığının gayet farkındayız. Buna fırsat vermeyeceğiz. FETÖ’cü hainleri ve vesayet heveslilerini başarılarımızla rahatsız etmeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

15 Temmuz öncesi FETÖ örgütünün sızdığı TSK için "15 Temmuz ihaneti gibi, bir devletin başına gelebilecek en büyük felaketi olabilecek en az hasarla atlattık" diyen Cumhurbaşkanı gündemdeki Filistin hakkında da cümleler kurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ne yapılmaya çalışıldığının farkındayız"

FİLİSTİN VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazi Mustafa Kemal’in düşman postalı değdirmemek için mücadele ettiği Filistin topraklarına biz gözlerimizi nasıl kapatabiliriz? Filistinli kardeşlerimizin feryatlarına kulaklarımızı nasıl tıkarız?" diyerek o toprakların ifade ettiği tarihi anlama dikkat çekti.

Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende askeri ve siyasi dünyadan çok sayıda isim hazır bulundu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER