Cumhurbaşkanı Erdoğan Mossad'ı suikast konusunda uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan basın kuruluşlarında yer alan Mossad'ın suikast planı hakkında bir uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mossad'ı suikast konusunda uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerle bir araya geldi. Katar dönüşü pek çok konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Türkiye'nin de dahil olduğu bazı ülkelerde yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planlarına da değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan WSJ gazetesinde yer alan haberlere ilişkin açıklamada bulundu. Gazeteciler, Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik İsrail'in suikast planları olduğu ifade ederken Filistin dışındaki ülkeler arasında Türkiye'de sayıldığını belirtti. Gazeteciler, ‘’İsrail'in İç İstihbarat Direktörü de benzer bir ifade kullanmıştı. Böyle bir planının gündeme getirilmesindeki amaç sizce ne olabilir?'' sorusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MOSSAD'A SUİKAST UYARISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken Mossad sorularına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde bedelini çok ama çok ağır öderler." diyerek net bir cevap verdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu'nun uluslararası desteğini kaybetmeye başladığını belirterek, "Her an iflas bayrağını çekebilir." ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'DAN BEDEL ÖDEME AÇIKLAMASI

‘’Her şeyden önce bu haberi yapanlar demek ki Türkiye'yi tanımıyorlar. Türkleri tanımıyorlar. Bizi tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler.'' dedi. Açıklamasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Şu anda Gazze'yi havadan, denizden, karadan kuşatmak suretiyle bu adımları atanlar, bir hafta içinde netice alacaklarını zannediyorlardı. Ne oldu, alabildiler mi? Almadılar. Türkiye'ye, Türklere karşı böyle bir adımı atmaya eğer cüret ederlerse bunun bedelini, bir daha bellerini doğrultamayacak surette, ödemeye mahkum olurlar. Böyle bir işe kalkışanlar bunun sonuçlarının son derece ciddi olabileceğini unutmamalıdır. Türkiye’nin hem istihbarat hem güvenlik alanında aldığı mesafeyi dünyada bilmeyen yoktur. Ayrıca biz dün kurulmuş bir devlet değiliz. Bunu da kimsenin aklından çıkartmaması gerekir.'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruyu cevaplamasının ardından enflasyon ve yerel seçimlere değindi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER