Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri olaylarından muhalefeti sorumlu tuttu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yerel Yönetimler Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında Kayseri'de yaşanan olaylara değindi, muhalefeti eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri olaylarından muhalefeti sorumlu tuttu

Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşların Suriye uyruklu kişilerin dükkanları, evleri ve araçlarını ateşe vermesi gündemin önemli konularından biri haline geldi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da partisinin Yerel Yönetimler Toplantısı’nda konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri’deki olaylarla ilgili şunları söyledi: "Toplumda yabancı düşmanlığı ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayın sebeplerinden biri, muhalefetin zehirli söylemleridir. Kim olursa olsun vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez"

ERDOĞAN OLAYLARDA MUHALEFETİ SORUMLU TUTTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’deki olaylarla birlikte yaşanan birçok olayda muhalefetin sorumlu olduğuna dikkat çekerek açıklamalarına şöyle devam etti:

"31 Mart seçimlerinden bu yana yaşananlar bu gerçeği bir kez daha göstermiştir. Son seçimlerde muhalefet ucuz popülizme dayanan bir kampanya yürüttü. Ekonomideki sıkıntıları da istismar ederek hiçbir temeli olmayan uçuk vaatlerde bulundular. Şehirlerimizin kanayan yaralarına dair ortaya hiçbir somut proje koymadılar. İnsanımızla aramızdaki güven duygusunu zedeleyerek Türk ekonomisine ağır bedeller ödetecek her türlü popülizmden uzak durduk. 31 Mart günü milletimiz sandığa gitti, son sözü söyledi. Biz de bu iradeyi öperek başımızın üzerine koyduk."

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER