Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Şeyh Temim ile bir araya geldi

2013 yılından beri Katar'ın lideri olarak görev yapan Temim bugün Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Külliyesinde Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmede Orta Doğu konusu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Şeyh Temim ile bir araya geldi

Türkiye yer aldığı bölgede diplomatik anlamda temaslarını sürdürüyor. Özellikle gündemden düşmeyen İsrail - Filistin gerilimi dolayısıyla yapılan görüşmeler çok daha önem kazanıyor.

KÜLLİYE'DE ÖNEMLİ MİSAFİR

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli bir kişiyi ağırladı. Türkiye'nin yakın müttefiki olan ve dostluk ilişkilerini sürdürdüğü Katar'ın lideri Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi.

Resmi törenle karşılanan Şeyh Tamim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kapıda ayaküstü sohbetin ardından görüşmeye devam etmek üzere içeri geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Şeyh Temim ile bir araya geldi

GÜNDEM ORTADOĞU

7 Ekim'den bu yana gerginliğin azalmadığı Ortadoğu'da İsrail ve Filistin arasında savaş başlamış ve bölge bu durumdan olumsuz etkilenmişti. Tüm çağrılara aldırmadan insanları katleden İsrail'e Türkiye her alanda tepkisini göstermişti.

Katar Lideri Temim ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bu konu olmak üzere bir çok meselenin ele alınması bekleniyor. Görüşme sonrasında liderlerin neler söyleyeceği merakla bekleniyor.

Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devlet kurumlarından yetkililer bölge ve dünya ülkelerinden isimler ile temaslarını sürdürüyor. Bölgedeki savaşın bitmesi adına yapılan çalışmaların nasıl bir sonuç vereceği önümüzdeki dönemde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER