Cumhurbaşkanı Erdoğan Instagram hakkında konuştu: Dijital faşizmle karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan günlerdir ülke içinde bir tartışma konusu olan Instagram yasağı hakkında ilk defa konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararın doğru olduğunu savunarak Instagram cephesini takındığı tavırdan dolayı eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Instagram hakkında konuştu: Dijital faşizmle karşı karşıyayız

Günlük hayatta Türkiye'nin en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Instagram'a bir anda apar topar erişim yasağı gelmişti. Yasağa hazırlıksız yakalayan milyonlarca kullanıcı olayın neden olduğunu anlamaya çalışırken kararın ağır olduğunu savunmuştu.

ABD'NİN NETANYAHU DESTEĞİNE SERT TEPKİ

Katalog suçları ihlal ettiği gerekçesiyle Instagram'a erişim engeli getirilmesinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu taraflar arasında bir görüşme olduğunu, ikincisine hazırlandıklarını duyurmuştu. Uygulamanın açılmasını bekleyen vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üzücü haber geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Instagram hakkında konuştu: Dijital faşizmle karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinde düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programında konuya dair uzun bir konuşma gerçekleştirdi. Sözlerinde İsrail'in devam ettirdiği hukuk dışı saldırılardan bahseden Erdoğan "Günümüzün Hitler'i Netanyahu'nun yalanlarını ayakta alkışlayanlar, ellerine yapışan o kara lekeyi ömür boyu temizleyemeyecek. Kim ne derse desin, soykırımcıların olması gereken yer meclis kürsüleri değil, işledikleri suçların hesabını verdikleri mahkeme salonlarıdır" diyerek ABD'nin Tel Aviv yönetimine verdiği desteği eleştirdi.

"MESELE TÜRKİYE OLUNCA"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerinin devamında Instagram'a konulan yasağın gerekçesini de ifade etmiş olarak henüz ortak noktada buluşamadıklarını belirtti. Erdoğan "Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız. Sosyal medya platformları Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni, mesele Türkiye olunca bilinçli şekilde esirgiyorlar" dedi.

"BİZİM BİR SORUNUMUZ YOK"

Aldıkları kararda başka bir amaç olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan " Hükümet olarak bizim kimsenin özgürlüğüyle, ticaretiyle, hayat tarzıyla herhangi bir sorunumuz yok. Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı gösterirlerse sorun çözülür" diyerek çözümün Instagram'ın elinde olduğunu dile getirdi.

Yapılan açıklama ile beraber milyonlarca insanın uygulamaya erişimin açılması beklentisi suya düştü. Instagram tarafından geri adım gelmedikçe uygulamanın kapalı kalması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER