Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beşar Esad'ın Ağustos ayında görüşeceği iddia edildi

Türkiye komşusu Suriye'de yıllardır devam eden iç karışıklıklardan en çok etkilenen ülkelerden birisi olmuştu. Yaşanan savaştan dolayı dünyanın en çok mültecisinin yaşadığı yer haline gelen ülkemizde artık sürecin dayanılmaz hale gelmesi yeni adımları beraberinde getirdi.

Erdoğan - Esad görüşmesi için tarih verildi!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Suriye Lideri Beşar Esad'a seslenmiş ve ilişkilerin yeniden normalleşmesini istediklerini ifade etmişti.

KIRGINLIK BİTSİN MESAJI GELMİŞTİ

Yıllar sonra Türkiye'den gelen barış adımı dünya basınında da geniş bir ses getirmişti. Söz konusu çağrıya Esad cephesinden olumlu şekilde yaklaşılan bir açıklama geldi. Esad bazı şartlar öne sürse de iki lider arasında yeniden sıcak bir temasın sağlanması memnuniyet verici olarak nitelendirildi.

Konu ile ilgili ortaya yeni bir iddia daha atıldı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Rusya'nın da etkin olarak içinde olduğu bir süreç yaşandığı ve tarafların istihbarat birimlerinin temas halinde olduğu öğrenildi. Bu gelişmelerin sonunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad'ın Ağustos ayında bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Türkiye tarafından görüşmenin Suriye sınırındaki Keşan kapısında yapılması yönünde talepler geldiği iddia edilirken yaşanan gelişmeler merakla bekleniyor. Ülkemizde iktidar ve muhalefetin Suriyeliler sorununun çözülmesi için Beşar Esad ile yeniden irtibat kurma konusunda hemfikir olduğu biliniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER