Cumhurbaşkanı Erdoğan IKBY Başkanı Barzani'yi Külliyede ağırladı

Ankara bugün önemli bir görüşmeye sahne oldu. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan IKBY Başkanı Barzani'yi Külliyede ağırladı

Alev hattına dönen Ortadoğu da Türkiye ikili ilişkileri kuvvetlendirmek adına devlet ve yönetim temsilcileri ile çeşitli düzeylerde görüşmelerde bulunuyor. Yapılan görüşmelerde tarafların ikili ilişkilerinde gelinen nokta ile bölgesel ve genel gelişmeler ele alınıyor.

HAKAN FİDAN VE İBRAHİM KALIN'DA GÖRÜŞTÜ

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme öncesinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Başkanı İbrahim da Kalın Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan IKBY Başkanı Barzani'yi Külliyede ağırladı

Basına kapalı gerçekleşen Erdoğan-Barzani görüşmesinden bir fotoğraf paylaşıldı. Cumhurbaşkanlığı resmi X hesabıdan yapılan paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti" denildi.

YAPILAN GÖRÜŞMEDE BÖLGE GELİŞMELERİ ELE ALINDI

Taraflar gerçekleştirdiği görüşmede her iki yönetimi de ilgilendiren konuları ele aldı. Türkiye'nin Kuzey Irak bölgesine gerçekleştirdiği terör operasyonları ve ve son dönemde yaşanan terör ile ilgili tartışmalar görüşmenin daha dikkat çekici olmasına neden oldu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER