Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalar yaptı. Erdoğan’ın gündeminde enflasyon, Sadık Ahmet’in ölüm yıldönümü, muhalefet, sokak hayvanları ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50.yılı vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Lideri Erdoğan’ın gündem konuları arasında muhalefet, enflasyon, sokak hayvanları, Sadık Ahmet’in ölüm yıldönümü ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50.yılı yer aldı. Erdoğan’ın gündem konularından öne çıkan başlıklar şöyle:

BATI TRAKYA’DAKİ SOYDAŞLARIMIZIN SORUNLARI GÜNDEMİMİZİN İLK SIRASINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına Batı Trakya Türkleri’nin lideri Doktor Sadık Ahmet’in 29’uncu ölüm yıldönümü ile başladı. Erdoğan şunları söyledi:

"Sözlerimin hemen başında bugün vefatının 29'uncu yıl dönümü olan Batı Trakya Türkleri'nin efsanevi lideri merhum Doktor Sadık Ahmet'i bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Doktor Sadık Ahmet, inandığı değerleri savunmaktan, bu uğurda bedel ödemekten çekinmeyen ismiyle müsemma bir dava adamıydı.

Batı Trakya Türk azınlığın bugün sahip olduğu kazanımlarda merhum Sadık Ahmet'in yürüttüğü mücadelenin çok büyük payı vardır. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyor, ailesine ve yol arkadaşlarına sabır diliyor, Türkiye olarak tüm imkanlarımızla Batı Trakya'daki kardeşlerimizin yanlarında olacağımızı burada tekrar vurgulamak istiyorum.

Yunanistan'la gelişen diyaloğumuzdan Batı Trakya Türk azınlığın hak ve hukukunun korunması noktasında da istifade ediyoruz. Yunan makamlarıyla görüşmelerimizde Batı Trakya'daki soydaşlarımızın sorunları gündemimizin ilk sırasında yer alıyor.

Özellikle din ve ibadet hürriyetiyle eğitim haklarına dair meseleler sürekli takibimizdedir. Yunanistan tarafından atılan bütün adımları takip ediyor, ihtiyaç halinde gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra da Batı Trakya Türk azınlığa kol kanat germeye devam edeceğiz.”

KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN 50. YILI

AK Parti Lideri Erdoğan konuşmasına Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı ile devam ederek şunları söyledi:

“20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'yla Türkiye, Kıbrıs Türk halkının varlığına uzanan kirli ve kanlı elleri kırmıştır. 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilanıyla Barış Harekatı taçlandırılmıştır. Ancak Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlık iradesini kırmaya yönelik politikalar o günden bu yana artarak devam etti.

Son olarak 2004 yılında Annan Planı'na evet diyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cezalandırılırken plana hayır diyen Rum kesimi Avrupa Birliği'ne tam üye yapılarak ödüllendirildi. Daha sonra oturulan müzakere masalarından ne yazık ki hiçbir sonuç çıkmadı.

Eski yöntemlerle bir yere varılamayacağını artık görmüş durumdayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkü'nün de karnı tok. Anavatan ve garantör ülke olarak duruşumuzu Barış Harekatı'nın 50'inci yıl dönümünde çok net biçimde tekrar ortaya koyduk. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı ülkemizden geniş bir heyetin de katılımıyla Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle beraber büyük bir coşkuyla kutladık. Kıbrıs davasına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına verdiğimiz önemi böylece bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiş olduk.”

“ÖYLE 25 KURUŞA SİMİT YOK”

Belediyelerin SGK borçlarının tahsiline başlanacağına da dikkat çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Dolayısıyla bakanlık bunların tahsilini kaynağında yapacaktır bunu böyle bilesiniz.”

“ENFLASYONDA EN KÖTÜ TABLOYU GERİDE BIRAKTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun yıl sonunda düşeceğine dikkat ederek açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ekonomide de sıkıntılarımızın üstesinden geliyoruz. Enflasyon bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir. Enflasyonda da en kötü tabloyu geride bıraktığımızı düşünüyorum. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere mutlaka indireceğiz. Dış siyasette tüm bu hamleleri yaparken, bir diğer temel önceliğimiz olan ekonomide de sıkıntılarımızın üstesinden geliyoruz. Orta Vadeli Programın olumlu sonuçlarını görmeye başladık. Enflasyonda en kötü tabloyu geride bıraktığımıza inanıyoruz.

Enflasyon, inşallah bundan sonra daha hissedilir biçimde düşecektir. Aşırı kâr hırsının şişirdiği fiyat balonu, kimi sektörlerde yavaş yavaş sönüyor. Fiyatlama davranışlarının, tekrar piyasa gerçekleriyle uyumlu hale gelmeye başladığını görüyoruz. Bu dengelenme önümüzdeki dönemde güçlenerek devam edecek. Sene sonunda enflasyonu, hedeflediğimiz seviyelere mutlaka indireceğiz.”

“HAYVANLAR KONUSUNDA KİMSE BİZE MERHAMET DERSİ VERMEYE KALKIŞMASIN”

Gündemin en önemli konularından sokak hayvanları yasası ile ilgili ise AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Birileri ısrarla görmezden gelse de Türkiye'de başıboş köpek sorunu var. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde göremeyeceğiniz bir sokak köpeği popülasyonu ile karşı karşıyız. Bu sayısı katlanarak arıyor. Bu başıboş çocuklara, yaşlılara, yetişkinlere saldırıyorlar. Trafik kazalarına sebep oluyoruz. Çocuklarımız bizden kopartıyorlar. Artan kuduz vakaları... Müdahale edilmedikçe sorun daha da büyüyor ve çığırından çıkıyor. Milletimiz bu sorunun çözülmesini istiyor. Sokakların güvenli hale gelmesini istiyor. Bizim bu feryatlara tepkisiz kalmamız düşünülemez. Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkmasın.

Bölücü terör örgütünün bebekteki beşiği katletmesine, Gazze'de şu anda sayısı 16 bini bulan masum çocuğun katledilmesine ses çıkarmayanlar kalkıp da bize merhametten bahsetmesin.”

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında muhalefeti de eleştirerek belediyelerin çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“CHP’li belediyelerin alamet-i farikası olan “çöp, çamur, çukur, yolsuzluk, hırsızlık” girdabına vatandaşlarımız tekrar sürüklendi. Vals ve dans gösterisi düzenlemeyi belediyecilik zannediyorlar. Beceriksizlik, iş bilmezlik, ideolojik bağnazlık adeta bunların paçalarından akıyor.

Buradan Sayın CHP Genel Başkanına şunu söylemek isterim: Dürüst siyaset verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Tutmadığınız sözlerin mahcubiyetini, daha büyük vaatlerde bulunarak gizleyemezsiniz. Gücünüz yetiyorsa, belediye başkanlarınıza söyleyin, “bedava” yapacağız diyerek milletten oy istedikleri, ancak 3 ayda 3-4 kez zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürsünler.”

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER