Cumhurbaşkanı Erdoğan Esad ile görüşmek için yanıt beklediklerini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılmak için ABD'nin New York kentine gitti. Burada bir çok devlet adamı ile ikili görüşme gerçekleştirecek Erdoğan uzun bir süredir ilişkilerin kopuk olduğu Suriye konusunda önemli sözler söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esad ile görüşmek için yanıt beklediklerini söyledi

Gerilimin bir an olsun düşmediği Ortadoğu'da Türkiye'nin olaylar karşısındaki tavrı ve tutumu dikkatle takip ediliyor. Özellikle Filistin konusunu fırsatını bulduğu her ortamda gündeme getiren Türkiye, bölge ülkeleri ile de ikili ilişkileri iyi tutmak adına hamlelerde bulunuyor.

Bu kapsamda Türkiye'nin 2011'den beri iç karışıklığın devam ettiği Suriye ile ilişkileri düzeltmek adına bir süredir girişimlerde bulunduğu biliniyor. Özellikle eskiden araları çok yakın olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yeniden bir araya gelip gelmeyeceği konusu gündemde kalmayı sürdürüyor.

"BİZ BUNA HAZIRIZ"

BM Genel Kurul Toplantısı öncesinde havaalanında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Esad cephesine çağrıda bulunduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan " Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız. Halkı Müslüman iki ülke olarak bu birlikteliği bir an önce gerçekleştirelim istiyoruz" diyerek bir kez daha çağrı yaptı.

Milyonlarca Suriyeli mültecinin yaşadığı Türkiye'de iki ülke arasında temasın sürdürülmesi büyük önem arz ediyor. Bir kez daha gündem olan Erdoğan-Esad görüşme trafiği ile ilgili karşı taraftan nasıl bir cevap geleceği merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER