Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! İran'la yeni sınır kapıları açılması konusu gündemimizde

Bugün Türkiye ile İran arasında yapılan 10 anlaşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dikkat çeken sınır kapısı açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! İran'la yeni sınır kapıları açılması konusu gündemimizde

Bugün İran ile Türkiye arasında önemli görüşmeler gerçekleştirildi. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan görüşmeler hakkında açıklamalara yer verildi. Yapılan bu açıklamalar sınır kapısı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yapılan açıklamalarda Türkiye-İran arasında ekonomik ve ticari işbirliğini daha da güçlendireceğine inandığı forumun hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, bu faaliyetin, ekonomik ve ticari ilişkilerde yeni projeleri, işbirliklerini ve yatırımları teşvik etmesini ümit ettiğini ifade etti.

SINIR KAPISI KONUSUNA DEĞİNDİ!

Karma Ekonomik Komisyonun müteakip toplantısının, ekonomi, ticaret ve yatırım alanındaki tüm konuların kapsamlı olarak ele alınması açısından faydalı olacağını bildiren Erdoğan, yaptığı açıklamalarda

"Bu sürece iki ülke iş camiasının katkı vermesi önem arz ediyor. İki komşu ülke olarak İran'la ticaretimizin gelişmesi için sınır bölgelerindeki faaliyetlere ve buralardaki altyapıya özel önem atfediyoruz. Gürbulak-Bazergan Sınır Kapısı'nda 2021'de başladığımız modernizasyon çalışmaları tamamlanınca Esendere ve Dilucu gümrük kapıları rahatlayacak ve Gürbulak yüksek kapasiteyle hizmet verecektir. İran'la yeni sınır kapıları açılması konusu da gündemimizdedir. Sınır illerimizin ekonomik kalkınmasını artırmaya matuf sınır ticaret merkezleri tesis edilmesi çalışmaları da devam ediyor." şeklinde ifadelere yer verdi.

SONRAKİ HABER