Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasanın ilk 4 maddesi hakkında net olduklarını söyledi

Geçtiğimiz günlerde HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın ilk 3 maddesini güvence altına alan 4. maddenin kaldırılmasını açık bir şekilde istediklerini ifade etmişti. Bu talep ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan net konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasanın ilk 4 maddesi hakkında net olduklarını söyledi

Ülkenin son günlerdeki en çok konuşulan konuları arasında Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesi hakkındaki çıkışı yer alıyor. Hüda Par Genel Başkanı Yapıcoğlu ilk 4 maddeye karşı olup olmadığı ile ilgili soruya "Anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz anayasanın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz. Bir daha söylüyorum, altını çizerek söylüyorum. İlk 4 madde değil, 4’üncü madde, tamam mı?" diyerek cevap vermişti.

Devletin bayrağı, dili ve yönetim şekli gibi ibarelerin net bir şekilde belirtildiği Anayasanın ilk 3 maddesini güvence altına alan 4.madde 1982 yılında Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından taslağa ekletilmiş ve halk oylaması ile kabul edilmiştir.

"PARTİMİZİN BU KONUDAKİ YAKLAŞIMI AÇIKTIR"

İlk 3 maddenin değiştirilemeyeceği, değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğinin yer aldığı 4. madde ile ilgili bu çıkışa Hüda-Par ile aynı ittifakta yer alan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevap verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Anayasa'nın ilk 4 madde ile ilgili tartışma yoktur. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, derdi de yoktur. Partimizin bu konudaki yaklaşımı açıktır" diyerek bu konu hakkında görüşlerini net bir şekilde ortaya koydu.

Geniş bir kesim tarafından tepki gören 4. madde çıkışının gündemdeki sıcaklığını koruması bekleniyor. Son dönemde giderek sıklaşan yeni Anayasa hazırlanması konusunda bu durum ile ilgili nasıl bir mutabakat sağlanması zaman içinde belli olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER