Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Hakim ve savcı yardımcısı alımları ne zaman başlayacak, şartları nelerdir ?

Kabine toplantısının sona ermesinin hemen ardından değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakim ve savcı yardımcısı alınacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Hakim ve savcı yardımcısı alımları ne zaman başlayacak, şartları nelerdir ?

Adalet Bakanlığından hakim ve savcı yardımcılığı alımı için açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının hemen ardından değerlendirmelerde bulunarak hukukçulara müjdeli haberi verdi. Kabine Toplantısının hemen ardından değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılı bitmeden 1000 savcı yardımcısı ve hakim alınacağını açıkladı. Yapılan açıklamam hemen ardından 'Alım ne zaman?' sorusu gündeme geldi.

savciiiii.png

SAVCI YARDIMCILARI VE HAKİM ALIMLARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'ndan sonra halka seslendi. Eylül ayının ilk gününde yapılan adli açılış konuşmasında Türkiye'nin adalet sistemine bugüne kadar yaptıkları katkıları hatırlatarak yeni anayasa çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıcak başlıkları arasında ekonomi, dış ve iç politika konularının yanı sıra işci alımlarıda yer aldı.

savci.png

1000 hakim ve savcı yardımcısı alınacağını duyuran Cumhur Başkanı Erdoğan şunları söyledi, "Yeni adli yılda tüm vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz yıl bitmeden yapılacak sınavla 1000 hakim ve savcı yardımcısı alarak kapasitemizi güçlendireceğiz. Başta deprem bölgesi olmak üzere ihtiyaç duyulan 9 ilimiz ve ilçelerimizde yeni adliye binalarının yapımı için ihaleye çıkıyoruz" ilerleyen günlerde Adalet Bakanlığının yayınlayacağı klavuz da başvuru şartları ve tarih belli olacak.

SONRAKİ HABER