Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Evlatlarımızı sosyal medyanın etkilerinden korumalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklamalarda çocukların sosyal medyanın olumsuz etkilerinden korunmasına karşı adımların atıldığından bahsedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Evlatlarımızı sosyal medyanın etkilerinden korumalıyız

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlim Yayma Mükafatları Takdim Töreni"nde önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı bu açıklamalarda sosyal medyanın çocuklar üzerinde yarattığı olumsuz etkilerine değinen Erdoğan, bununla birlikte gündeme dair önemli noktalardan da bahsetti.

Törenin açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Her iki yılda bir yapılan mükafat törenimizin üçüncüsünü takdim ettiğimiz ilim erbabımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu yıl önceki yıllardaki başlıklara ilave olarak Prof. Dr. Aziz Sancar hocamıza İlim Yayma Vakfı 50. Yılına özel bir mükafat takdim ediyoruz. Ülkemize hizmetleri ve özellikle gençlerimizin ufuklarının açılmasına yaptığı katkılar için Aziz Sancar hocamıza buradan şükranlarımızı gönderiyoruz. İlim Yayma Cemiyetimizin ve daha sonra kurulan vakfımızın serencamı ülkemizin çok partili siyasi hayata geçmesiyle filizlenen demokrasi, özgürlük ve kalkınma ikliminde başlamıştır" ifadeleri ile açılışı yaptı.

SOSYAL MEDYANIN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE ETKİSİ!

Sosyal medyanın çocuklar üzerinde olumsuz etkilerinden bahseden Erdoğan, "Son dönemde, yabancı sosyal medya platformlarının kullanımının yaygınlaşmasıyla ahlaki açıdan ciddi bir erozyon hatta yozlaşma yaşandığını görüyoruz. Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız.

Yine bu platformlar vasıtasıyla milli bünyemizi tahrif ve tahrip eden sapkın akımların toplumumuza sirayet etmeye başladığına şahit oluyoruz.

Gezi olaylarını, 15 Temmuz ihanetini ve 2018'de başlayan ekonomi saldırılarını durdurduk. Türkiye artık 20 yıl öncesine göre demokrasisiyle, güvenliğiyle çok daha hürdür.

Hep birlikte daha çok çalışarak evlatlarımıza, milletimize, kardeşlerimize, dostlarımıza, ümmete olan sorumluluklarımızı yerine getirmeye mecburuz." dedi.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ ZULMÜ!

Yapılan açıklamalarında son olarak" Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Karabağ'ın işgalden kurtuluşu bu havayı daha da güçlendirmiştir. Zalim İsrail yönetiminin sürdürdüğü Gazze'deki katliamların, Kudüs'teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler Allah'ın izniyle yakındır" ifadeleri ile bu zulmün son bulacağından bahsedildi.

SONRAKİ HABER