Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin terör örgütlerini kullandığı bir gerçek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Tataristan Özerk Cumhuriyetinin Kazan şehrinde BRICS zirvesine katılmıştı. Burada önemli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan dönüş yolunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin terör örgütlerini kullandığı bir gerçek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti esnasında Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde gerçekleşen terör saldırısında iç ve dış gündeme dair açıklamalar yaptı.

"RAHATSIZLIK DUYANLARI BAŞARILARIMIZLA RAHATSIZ EDECEĞİZ"

Saldırının çalışmalarına bir zarar veremeyeceğini ifade eden Erdoğan "Teröristler kukladır, bunlar taşerondur. Bizim hedefimiz terörsüz bir Türkiye'dir. Bundan taviz vermeyeceğiz, veremeyiz. Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz. Türkiye’den rahatsızlık duyanları, başarılarımızla rahatsız edeceğiz" dedi.

Amerika Birleşik Devletlerinin çift taraflı bir politika benimsemesini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Suriye’deki istikrarsızlıktan faydalanan terör örgütünün, bazı Batılı ülkelerin himayelerine girmek için gösterdikleri gayret boşunadır. Amerika’nın bölgedeki terör örgütlerini kendi çıkarları ve İsrail’in güvenliği için kullandığı artık bilinen bir gerçek" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'E SİLAH AMBARGOSU

Aylardır bölgede terör estiren İsrail'e karşı yeni bir hamle başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "BM çatısı altında soruna bir çözüm olması, İsrail'e kapsamlı silah ambargosu konulması için girişim başlattık. Çağrımıza destek verenlerin sayısı artıyor. Umarız 'İnsanlık İttifakı' olarak bu girişimimizi başarıya ulaştırır ve kalıcı barış için bir kapı aralarız" dedi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeye döndükten sonra kameralar karşısına geçerek gündeme dair önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Gelişmeler yakından takip ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER