Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'den dünyaya seslendi: Savaş giderek yaklaşıyor

Dünya'da ve özellikle Ortadoğu'da giderek artan gerilim ve ülkelerin birbirini tehdit ederek yaptığı açıklamalar insanları korkutmaya devam ediyor. Bu gerilimin ortasında yer alan Türkiye ise denge politikasına bağlı kalmayı sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'den dünyaya seslendi: Savaş giderek yaklaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde NATO zirvesi için Amerika Birleşik Devletlerine gelmişti. Pek çok kesim tarafından nasıl açıklamalar yapacağı merak konusu olan Erdoğan bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldı.

"BU BİR HAYALDİR"

Geçtiğimiz aylarda Türkiye sınırında terör örgütü tarafından gerçekleştirilen fakat son anda ertelenen devlet kurma girişimi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sert mesajlar verdi.

Böyle bir durumun asla olamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bölgemizde bir terör devleti kurabileceklerini düşünenler için bu büyük bir hayaldir ve asla gerçekleşmeyecektir" dedi.

2016 yılından beri Suriye topraklarında terörist unsurlarına operasyon yapan Türkiye'nin amacının işgal olmadığını bir kez daha vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Suriye topraklarının terörden tamamen arındırılmış ve Suriyeliler tarafından yönetilen müreffeh bir devlet olması temel arzumuzdur" şeklinde konuştu.

NATO- RUSYA GERİLİMİNİN SICAK ÇATIŞMAYA DÖNÜŞME İHTİMALİ

Ukrayna ve Rusya savaşında NATO'nun Ukrayna'ya destek olması ve Rusya ile aralarında soğuk rüzgarlar esmesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışma ihtimali kuşkusuz endişe vericidir. Bu sonuca yol açabilecek her türlü adımdan bilinçli olarak kaçınılmalıdır" diye söyledi.

Cumhurbaşkanının zirvenin ardından Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. Ülkemizde bölgesel anlamda ilk üzerinde durulacak konunun Esad Rejimi ile yeniden temasa geçilmesi olması ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER