Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Biden ile telefonda görüştü

Türkiye yurt dışı diplomasi trafiğine yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle Ortadoğu'da yaşananlardan en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan Türkiye dış devletler ile istişaresini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Biden ile telefonda görüştü

Amerika Birleşik Devletleri ile açık bir şekilde düşman olan Rusya, Ankara'da önemli bir mahkum takası yapmıştı. Yaşanan durum Türkiye'nin kritik rolünü bir kez daha gözler önüne sermişti. MİT'in kontrolünde gerçekleşen olay sonrasında ülkemize her iki taraftan da teşekkürler yapılmıştı.

TÜRKİYE'NİN YAPTIKLARINA DUYULAN MİNNETTEN BAHSEDİLDİ

Yapılan açıklamaların ardından Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında önemli bir görüşme gerçekleşti. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden telefon konuşması yaptı.

Gerçekleşen görüşmede Biden, Türkiye'nin Rusya ile mahkum takasındaki rolünden dolayı minnettar olduğunu ifade etti. İki lider Gazze'de yaşanan gelişmeler olmak üzere bir çok başlıkta konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail'in Ortadoğu'da yaptıklarından duydukları rahatsızlıkları ifade etti. Biden'in getirilen rahatsızlıklara karşı nasıl adımlar atacağı ise merak konusu oldu.

ABD'YE TEPKİLER İLETİLDİ

Amerika Birleşik Devletleri bir çok defa Türkiye'nin aleyhine çalışan terör örgütleri ve devletlere destek vermesi ile tepki çekmişti. Joe Biden'da Gazze'de on binlerce insanı katlettiği kanıtlanmış olan İsrail'in yanında olacaklarını vurgulamıştı.

ABD cephesinin tavrında bir değişiklik yaşanması beklenmiyor. Gelişmeler yakından takip ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER