Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 ile yeni vali atadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 ile vali ataması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 ile yeni vali atadı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Atama Kararı yayımlandı. Yayımlanan karara göre bazı illere vali atamaları gerçekleştirildi. Bu illerde mevcut valiler farklı görevlere atandılar. Valilerin atamaları ile boşalan yerlere ise yeni valilerin ataması gerçekleştirildi. Bu kararlar ile toplamda 16 ile yeni vali ataması yapıldı.

HANGİ İLLERE VALİ ATAMASI YAPILDI!

Yayımlanan atama kararına göre Manisa, Şırnak, Artvin, Gümüşhane, Konya, Amasya, Çorum, Burdur, Karaman, Isparta, Sakarya, Kırklareli, Bitlis, Kırşehir, Bolu, Uşak illerinde vali atamaları gerçekleştirildi. Yeni görevlerine atanan valiler bu kararın yayımlanması ile beraber resmen yeni görevleri başlamış oldu. Yeni valiler kısa bir süre içerisinde mevcut valilerden görevi devralıp yeni görevlerine başlayacaklar.

4 VALİ BAŞKA İLLERE ATANDI

Yapılan atamalar ile beraber 12 ilin valisi merkeze alındı. Bu valiler Vali Mülkiye Başmüfettişi olarak göreve başlayacaklar. Mevcut 4 vali ise bir başka ile vali olarak atandı. Şu anda çeşitli ilçelerde kaymakamlık yapan 5 kişinin ise vali olarak atamaları gerçekleştirildi. Diğer valiler ise çeşitli kamu görevlerinde bulunuyorlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 ile yeni vali atadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 ile yeni vali atadı! - Resim : 2

ETİMESGUT KAYMAKAMI UŞAK VALİSİ OLDU!

Ankara Valisi yapılan bu atama ile değişmedi ama Ankara’yı ilgilendiren bir detay kararda yer aldı. Buna göre Ankara’nın Etimesgut ilçesinde Kaymakam olarak görev yapan Naci Aktaş Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Uşak Valisi olarak atandı. Naci Aktaş’ın yerine Etimesgut Kaymakamı olarak kimin görevlendirileceği ise şimdilik belli olmadı.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapan valiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile atanıyorlar. Yeni valiler için yeni görevleri resmen başlarken kısa süre içerisinde bu illere gitmeleri bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER