CrowdStrike’dan yaşanan kriz sonrası ilk açıklama geldi! Tam ve sürekli güncellemeler sağlamayı sürdüreceğiz

Dünya genelinde yaşanan büyük çaplı internet krizi sonrası, sorunun kaynaklandığı yazılım şirketi CrowdStrike’dan ilk açıklama geldi. CrowdStrike CEO’su George Kurtz açıklamalar yaptı.

CrowdStrike’dan yaşanan kriz sonrası ilk açıklama geldi!

Global çapta yaşanan büyük internet krizinde CrowdStrike CEO’su George Kurtz, devam eden soruna yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Dünya genelinde dün geceden itibaren internet kullanımında yaşanan aksaklık nedeniyle havacılık, bankacılık, sağlık başta olmak üzere birçok sektörde işlemler neredeyse durma seviyesine geldi. İnternet kullanımı sırasında meydana gelen mavi ekran hatası ise büyük kurumsal kurumların faaliyetlerini etkiledi. Türkiye'de de havacılık ve bankacılık sektörünü etkileyen aksaklıkla ilgili ise CrowdStrike CEO'su George Kurtz Kurtz şunları söyledi:

"CrowdStrike, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar için yapılan tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir hatayla ilgili olarak etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışmaktadır. Mac ve Linux işletim sistemlerinde herhangi bir etki bulunmamaktadır. Bu bir güvenlik olayı veya cyber saldırısı değildir. Sorun tespit edilmiş, izole edilmiş ve düzeltme sağlanmıştır. Güncellemeler için müşterileri destek portaline yönlendiriyoruz ve web sitemiz üzerinden tam ve sürekli güncellemeler sağlamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜRK HAVA YOLLARI BAZI SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ, DENİZBANK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

CrowdStrike’dan yaşanan kriz sonrası ilk açıklama geldi! Tam ve sürekli güncellemeler sağlamayı sürdüreceğiz

Yaşanan büyük internet problemi sonrası Türkiye’de de özellikle Denizbank ve Türk Hava Yolları’nın sistemleri tamamen çöktü. Denizbank’ın işlemleri durdururken, Türk Hava Yolları yaşanan aksaklık sebebiyle iç ve dış hatlardaki 84 seferini iptal etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER