Çorum'da yangın! 31 dekar ekili alan yandı

Çorum Alaca'da otların tutuşması nedeniyle yangın çıktı. Yangında 31 dekar ekili alan yandı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Çorum'da yangın! 31 dekar ekili alan yandı

Çorum Alaca'da bir evin bahçesindeki kuru otları temizlemek için ateş yakıldı. Bir süre sonra otların tutuşturulmasıyla yangın başladı.

Çorum'un Alaca ilçesinde otların tutuşturulmasıyla başlayan yangında 31 dekar ekili alan yandı. Alaca ilçesinde bir evin bahçesindeki kuru otları temizlemek için yakılan ateşin tarlaya sıçraması sonucu 31 dekar ekili alan zarar gördü. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Alaca ilçesinin Kuzkışla köyünde bir kişi, evinin bahçesindeki otları temizlemek için ateş yaktı. Bir süre sonra kontrolden çıkan alevler hasat yapılmaya hazırlanan buğday tarlasına sıçradı.

YANGIN EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

Yangının büyümesi ise çevredeki vatandaşları korkuttu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine köye jandarma ve itfaiye ekipleri ile iş makineleri sevk edildi. Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından vatandaşların da yardımıyla söndürülen yangında Y.A., M.Ç., M.F. ve Ç.K.'ye ait 31 dekar ekili arazi ile 600 balya saman yandı. İtfaiyenin yangına hızla müdahale ettiğini söyleyen Kuzkışla köyü muhtarı Çelebi Kurt, "Devletin bütün imkanları köye sevk edildi. Yangın evlere sıçramadan söndürüldü" diye konuştu.

Yangının büyümeden söndürülmesi ve yaşanan olayda kimsenin hayatını kaybetmemesi ise sevindirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER