Çorum'da sel sağlık ocağının duvarını ve kapısını yıktı

Çorum’da şiddetli yağış sele dönüşürken bir sağlık ocağının kapısı ve duvarları sel sularından dolayı yıkıldı.

Çorum'da sel sağlık ocağının duvarını ve kapısını yıktı

Çorum’da bir süredir aralıklarla devam eden şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son olarak şiddetli yağışlar Alaca ilçesinde sele neden oldu. Kısa bir sürede bastıran kuvvetli yağmur sele dönüştü. Sarısüleyman köyü bu sel sularından oldukça olumsuz etkilenirken vatandaşlar zor durumda kaldılar.

Köy içerisinde ani su baskınları yaşanırken yollar da su içerisinde kaldı. Vatandaşlar panik içerisinde hareket ederken yollar sel sularından dolayı sökülerek zarar gördü. Köyde faaliyette bulunan sağlık ocağı da bu selden zarar gördü. Sel suları sağlık ocağının kapısını ve duvarını yıktı.

SAĞLIK OCAĞI ZARAR GÖRDÜ

İlçede akşam saatlerinde başlayan ve etkisini kısa sürede artıran yağmur, Sarısüleyman köyünde sele dönüştü. Köy içindeki yollar göle dönerken sel suları kilit ve kaldırım taşlarını yerinden söküldü. Ayrıca selin şiddetine dayanamayan sağlık ocağının kapısı ve duvarları yıkıldı.

Çorum'da sel sağlık ocağının duvarını ve kapısını yıktı

2 OTOMOBİL SUYA GÖMÜLDÜ

Köy içerisinde oluşan sel nedeniyle iki otomobil sulara gömülürken araçlar ve içerisindeki sürücüler Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Ayrıca köydeki bazı kümes hayvanları selden telef oldu.

Çorum'da sel sağlık ocağının duvarını ve kapısını yıktı - Resim : 2

Selden dolayı ekipler vatandaşların yardımına koştular. Çalışmalar yapılırken kimsenin hayatına zarar gelmemesi teselli kaynağı oldu. Zarar gören vatandaşların zararlarının tanzim edileceği açıklanırken bugün hasar tespit çalışmaları yapılacak. Vatandaşlara yeni afetlere karşı dikkatli olmaları için ayrıca uyarılar yapıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER