Türkiye'nin en çok ilgi gören festivalleri arasında yer alan Portakal Çiçeği Festivali'ne katılan ve memleketleri olan Samsun'a dönmek üzere yola çıkan vatandaşları taşıyan otobüs kaza yaptı. Çorum'da meydana gelen otobüs kazasında 23 kişi yaralandı.
52 YOLCUDAN 23'Ü YARALANDI!
Kaza, Çorum’un Alaca ilçesi Çorum-Alaca Karayolu Elicek Deresi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çorum istikametinde seyir halinde olan yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde yoldan çıkarak şarampolde yan yattı. 52 yolcu ve 3 personelin bulunduğu otobüste sürücü ile 23 kişi yaralandı.
Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yaralılar otobüsün camından çıkartıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, çevre hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.
Kazada otobüsten yara almadan çıkartılan yolcular ise Alaca Belediyesi'nin tahsis ettiği araçla Çorum Şehirler Arası Otobüs Terminali'ne sevk edildi. Jandarma yaşanan kaza hakkında soruşturma başlatılırken otobüsteki yolcuların Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali'ne katılarak memleketleri Samsun'a dönmek üzere yola çıkan vatandaşlardan oluştuğu, kazanın dönüş yolunda yaşandığı belirtildi.