Çöpe atmaya son! Renkli kıyafetten siyah giysiden çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?

Temizlikte en çok kullanılan malzemelerin başında yer alan çamaşır suyu ne yazık ki çamaşırlarda leke bırakmaktadır. Çamaşır suyu lekesi artık kabusunuz olmasın bu yöntemle şipşak çıkacak!

Çöpe atmaya son! Renkli kıyafetten siyah giysiden çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?

Çamaşır suyu temizilk konusunda kadınların en büyük ve vazgeçilmez yardımcıları arasında yer alırken ne yazık ki aynı zamanda çamaşırların da en büyük düşmanıdır. Özellikle de giysilere gelen çamaşır suyu bir süre sonra büyük sorunlara neden olurken giysilere bulaşan çamaşır suyu lekesini temizlemenin en kolay yolu açıklandı. Atmadan bu yöntemle eski haline döndürebilirsiniz.

KIYAFETTEN, GİYSİDEN ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Çamaşır suyu lekesi giysiden temizlemek için kullanılan çok sayıda yöntem bulunmaktadır. Ancak bunlar arasında en etkili olan yöntem hiç tartışmasız metil alkol kullanmaktır. Eczaneden temin edebileceğiniz metil alkolü bir kabın içerisine koyun. Çamaşır suyu lekesi olan kıyafeti yere serin ve temiz bir pamuğa metil alkolü emdirerek lekenin olduğu yere sürün.

KARBONATLA ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

En az 1 gün bekletin ve ardından leke olan çamaşırı makineye kısa program ayarı ile koyun. Ancak soğuk suda yıkatın. Özellikle de siyah kumaştan çamaşır suyu lekesi bu yöntemle çıkacaktır. Fakat bu işlemi yaparken mutlaka maske ve eldiven kullanmanız gerekir. Bir diğer yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonatı suyla macun kıvamına getirin ve ardından lekenin üzerine sürün. Sonra kullanılmayan bir diş fırçası ile yumuşakça fırçalayın. Sonra yıkayın.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER