Çöl sıcakları geri dönüyor! O ilde termometreler 46 dereceyi görecek!

Geçtiğimiz haftalarda yurt genelinde Eyyam-ı Bahur sıcakları etkili olmuştu. Meteoroloji, serin havaların ardından sıcaklıkların pazar gününden itibaren tekrardan artış yaşayacağını hatırlattı.

Çöl sıcakları geri dönüyor! O ilde termometreler 46 dereceyi görecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde sıcak havaların tekrar etkili olacağını ifade etti. Hafta sonu sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceğini belirten Meteoroloji, yurdun kuzey kesimleri başta olmak üzere Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Marmara'nın doğusunda hafif yağışların görüleceğini açıkladı.

Özellikle hafta başından itibaren ülke genelinde artacak sıcaklıklar hakkında bilgi veren Meteoroloji, başta kıyı Ege olmak üzere kuzey kesimlerde de hava sıcaklığının artacağını açıkladı. Marmara'da ise bu hafta sonu mevsim normalleri civarında bir hava hakim olacak.

Onun haricinde kalan yurtta ise İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bunaltıcı sıcaklar kendini gösterecek. Hafta sonu Ankara'da sıcaklık değeri 32 ile 33 derece arasında seyredecek. İstanbul'daysa hafta boyunca sıcaklıklar 28 ila 29 derece arasında olacak. Antalya'da hafta sonu sıcaklık değerleri hissedilebilir şekilde düşecek ve 30 - 31 derece arasında olacak. En yüksek sıcaklık ise Adana'da kendini gösterecek. Hafta sonu sıcaklık değeri 46 dereceye yükselecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER