Çinlilerin mucizevi kış çayı! Öksürük burun akıntısı şak diye bitiyor

Mandalina kabuğunu çöpe atanlar çok üzülecek! Çinlilerin modern tıptan önce kullanmış oldukları ve yüzyıllar boyunca nesilden nesle aktarılan şifa kaynağı ortaya çıktı.

Çinlilerin mucizevi kış çayı! Öksürük burun akıntısı şak diye bitiyor

Havaların birden bire soğumasıyla birlikte hastalıklar artarken inatçı öksürük ve grip vakalarında artış yaşanmıştı. Hastalığa yakalanan pek çok kişi geçmeyen öksürükten ve son derece ağır seyreden gripten şikayetçi olurken bu kişilere Çinlilerin kış çayı tavsiye edildi. Mandalina yedikten sonra kabuğunu atmayın.

ÇİNLİLERİN KIŞ ÇAYI TARİFİ! MANDALİNA KABUĞU ŞİFA VERİYOR

Kış mevsimi meyveleri arasında yer alan mandalina aynı zamanda büyük bir şifa kaynağı olarak görülürken zengin C vitamini deposu olan mandalinanın kendisi kadar kabuğu da şifa dağıtıyor. Bağışıklığı düşük olan kişilere bol bol mandalina tüketmeleri önerilirken Çinliler tarafından da şifa kaynağı olarak kabul edilmektedir.

MANDALİNA ÇAYI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR, NASIL YAPILIR?

2 mandalinanın kabuğu (taze soyulmuş olacak)

200 ml sıcak su

Mandalinayı çok iyi bir şekilde yıkayın ve ardından karbonat konulmuş suda bekletin. İyice ovup yıkadıktan sonra mandalinayı soyun ve kabuklarını sıcak suda bekletin. Kaynar su döktükten sonra bir müddet bekletip ılık olarak tüketin. Tat vermesi için özellikle de öksürük sorunu yaşıyorsanız içerisine balda ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER