CHP'li Belediyelerde Emekli Halk Kart uygulaması başlıyor!

Emeklilerin sorun ve şikayetlerini yüksekten dile getirmeye devam eden CHP yeni bir adım daha attı. Partinin lideri Özgür Özel ilerleyen günlerde emekliler için hayata geçirecekleri uygulamanın detaylarını anlattı.

CHP'li Belediyelerde Emekli Halk Kart uygulaması başlıyor!

Türkiye nüfusunun önemli bir kısmını kapsayan ve yaşadığı sorunlar gündemden düşmeyen emekliler, adından söz ettirmeye devam ediyor. Milyonlarca emekli maaşlarının kendine yetmediğini ve geçim sıkıntıları yaşadığını ifade ederken, konuya dair ne gibi adımlar atılacağı merakla bekleniyor.

"GİTTİĞİNİZ HER YERDEN BUNDAN YARARLANACAKSINIZ"

Emekli konusunu sıklıkla gündeme getiren ve onlara sorunlarını çözme sözü veren CHP'den yeni bir hamle geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Didim-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi Açılış Töreninde bu konu hakkında bilgiler verdi.

Türkiye genelinde CHP yönetimindeki 411 belediyede Emekli Halk Kart uygulamasını başlatacaklarını açıklayan Özel "Türkiye’nin neresine giderseniz gidin emekli halk kartınızla eğer orada bir CHP’li belediye varsa, belediyemiz sizi tanıyacak. Kartınızdaki yüklenmiş olan hizmet neyse, gittiğiniz her yerde bundan yararlanacaksınız" dedi.

ANKARA'DA 16 İLÇE

Bu hizmet sayesinde bağlı bulunduğu belediyeden maddi ya da gıda yardımı gibi yardım alanlar bu hizmetten başka bir şehirde aynı şekilde yararlanacak. Yakın zamanda yeni adımlar atılıp uygulamaya konulması beklenen uygulama Ankara'nın CHP'li 16 belediyesinde geçerli olacak.

CHP son seçimde Ankara'da ABB, Yenimahalle, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Ayaş, Beypazarı, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kahramankazan, Nallıhan, Polatlı ve Şereflikocahisar yönetimlerini devralmıştı.

Emeklilere özel olarak uygulanacak bu hizmet önemli bir gelişme olarak nitelendirildi. Yakın zamanda emekliler için CHP kanadından yeni atılımlar yapılması bekleniyor

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER