CHP'den 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde tüm Türkiye'de anma töreni

CHP, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin yıl dönümü nedeniyle tüm Türkiye'de, saat 04.17'de anma töreni düzenleyeceklerini açıkladı.

CHP'den 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde tüm Türkiye'de anma töreni

6 Şubat 2023'te, tüm Türkiye'yi sarsan, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin yıl dönümü geldi. Depremler gece saat 04.17 ve 12.34'te gerçekleşti.

Gece saatlerinde gerçekleşen ilk deprem 7,7 büyüklüğünde meydana gelirken, öğlen 12.34'te gerçekleşen deprem ise 7,6 büyüklüğünde oldu. Depremlerden, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Diyarbakır ve Elazığ olmak üzere 11 il etkilendi. 50 bin 783 vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerde 107 bin 204 kişi de yaralandı.

TÜM TÜRKİYE'DE ANMA TÖRENİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle yapacakları programı duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatı üzerine Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin tarafından partinin tüm il ve ilçe başkanlarına resmi yazı gönderildi.

Böke ve Aytekin tarafından gönderilen resmi yazıda, 6 Şubat 2024 günü, ilk depremin meydana geldiği saat 04.17'de, tüm Türkiye'de CHP'nin il ve ilçe başkanlıkları açık olacak ve depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

CHP'nin açıklamasıyla, 6 Şubat depremlerine yönelik partinin yapacağı anma töreninin detayları da belli olmuş oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER