CHP Olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı!

Son yerel seçimi zaferle tamamlayan ve ülke genelinde oylarını büyük bir oranda artıran CHP'den şaşırtıcı bir son dakika haberi geldi. Partinin kurultaya gideceği öğrenildi.

CHP Olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı!

2023 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi sonrasında seçime giden CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu devri bitmiş, yerine Özgür Özel gelmişti. Parti içinde uzun yıllardır siyaset yapan isimlerden Özgür Özel'in başa geçmesinin ardından CHP girdiği ilk yerel seçimde birinci parti olmuştu.

Türkiye'nin il ve ilçelerinde büyük bir sıçrama yapan CHP yönetimi henüz 1. yılını bile doldurmadan bir daha kurultay görecek. Konu ile ilgili CHP Parti Meclisi'nde oy birliğiyle alınan karara göre, 6- 9 Eylül tarihleri arasında CHP'de olağanüstü kurultay yapılacak.

CHP Olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı!

KURULTAYIN GEREKÇESİ

Eylül ayında yapılacak kurultayın gerekçesi olarak yeni tüzük ve seçim beyannamesinin belirlenmesi olduğu ifade edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel'in bu kurultaydan istediği sonucu alıp alamayacağını zaman gösterecek.

Haberler.com'da haber alan habere göre Kurultay ilk olarak sembolik olarak Sivas'ta başlatılacak. Sivas Kongresinin 4 Eylül'de olmasının yıl dönümünde şehirde hazır bulunacak CHP heyeti asıl olağanüstü kurulatay süreci için Ankara'ya geçecek.

CHP tarafından böyle bir kararın alınması akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düştü. Bu gelişmenin ardından gözler gelecek ay yaşanacak ana muhalefet partisi kurultayına çevrildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER