CHP Lideri Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye ittifak daveti

Seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halktan gelen mesajı anladıklarını ve bu duruma göre hareket edeceklerini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri ile karşılıklı ziyaretlerde bulunması ve Sinan Ateş'in eşi ile görüşmesi MHP tabanında soru işareti oluşturmuştu

CHP Lideri Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye ittifak daveti

31 Mart seçimi sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti cephesinden yıllar sonra farklı adımlar gelmişti. CHP Lideri Özel partinin benimsediği politikadan zıt olan karşıt görüşteki parti liderleri ile de görüşmeye başlamıştı.

CUMHURBAŞKANINDAN ÖZEL VE AYŞE ATEŞ GÖRÜŞMELERİ

Özel'in ziyaret ettiği isimler arasında en çok göze çarpanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bu ziyarete aynı şekilde karşılık vermiş ve 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne gitmişti. Bu görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan suikaste kurban giden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve çocukları ile görüşmüştü.

AK Parti'nin bu ziyaret trafiği ile ilgili MHP'nin takınacağı tavır merak konusu olmuştu. MHP Lideri Devlet Bahçeli konu ile ilgili yaptığı açıklamada "AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir. Buna rağmen Cumhur İttifakı’na bağlılığımız kararlılıkla devam edecek, TBMM’de kanun tekliflerine verilen desteğimiz aynen sürecektir" demişti.

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

AK Parti ve MHP arasındaki bu durum sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'den bir açıklama geldi. Özel "Sayın Bahçeli'ye bir davette bulunayım. Eğer kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir" ifadelerini kullandı.

MHP ile CHP daha önceki yıllarda da bir araya gelerek ittifak yapmışlardı. 2014 yılında yapılan halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı seçiminde Ekmelettin İhsanoğlu CHP ve MHP'nin ortak adayı olmuştu. Siyaset arenası CHP'den gelen bu çağrı sonrası MHP'den gelecek cevaba odaklandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER