CHP Lideri Özgür Özel Uğur Mumcu'nun Ankara'daki anma töreninde konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'da Gazeteci Uğur Mumcu'nun 31. vefat yıl dönümü dolayısıyla yapılan anma törenine katıldı. Özel "Uğur Mumcu, 31 yıldır karanlığa karşı yanan bir mumdur" şeklinde konuştu.

CHP Lideri Özgür Özel Uğur Mumcu'nun Ankara'daki anma töreninde konuştu

Türk basınının önemli isimlerinden Gazeteci Uğur Mumcu, vefatının 31. yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da suikast sonucu hayatını kaybettiği yer olan evinin önünde anıldı.

“GÜN GELECEK O TUĞLAYI ÇEKECEĞİZ”

1993 yılında Ankara'da evinin önünde sabah saatlerinde arabasına konan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu'nun vefat haberi ülke gündemini bomba gibi sarsmış, sevenleri yasa boğulmuştu. Faili meçhul cinayet deyince akla gelen ilk örnek olan Uğur Mumcu'ya düzenlenen bombalı saldırının sorumluları aradan geçen 31 yıl rağmen halen gizemini koruyor.

CHP Lideri Özgür Özel Uğur Mumcu'nun Ankara'daki anma töreninde konuştu

Evinin önünde düzenlenen törene Ankara ve ülke siyasetinden önemli isimler katıldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel gibi önemli isimlerin katıldığı törende sevenleri Mumcu'nun ölümünün arkasında olanların bir an önce açığa çıkmasını istedi.

Uğur Mumcu cinayetinin faillerinin ortaya çıkarılmasını isteyen CHP Lideri Özel "Bu katliamın, bu cinayetin gerçek failleri ortaya çıkarılmadı. Aslında bu cinayet işlenmeden önce failleri ortada olan bir cinayettir" diye devam eden Özel, “31 yıldır bu cinayeti işleyenlerin ortaya çıkarılması bekleniyor. Ama birileri diyor ki 'bir tuğla çekersek bütün duvar yıkılır, hepimiz altında kalırız.' Bu ifade derin devleti koruyan, kayıran bir ifadedir. Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz, hepsi duvarın altında kalacak. Bu ülke o günden sonra rahat edecek” dedi.

CHP Lideri Özgür Özel Uğur Mumcu'nun Ankara'daki anma töreninde konuştu - Resim : 2

MUMCU AİLESİ TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Yapılan anma töreninin ardından Uğur Mumcu'nun ailesi, onu anmaya gelenlere teşekkür etti. Mumcu ailesi ayrıca kendilerine gelen taziyeleri kabul etti.

SONRAKİ HABER