CHP Lideri Özgür Özel Filistin'e gidişi için tarih verdi

Son dönemde aralarında soğuk rüzgarlar esen İktidar ve Muhalefet İsrail'in Filistin'e yaptığı insanlık dışı saldırılar konusunda birleşmişti. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile telefonda görüşen Özgür Özel Filistin'e gitmek için davet almıştı.

CHP Lideri Özgür Özel Filistin'e gidişi için tarih verdi

Aylardır devam eden Filistin-İsrail savaşında açık bir şekilde Tel Aviv'e destek veren ABD'ye karşı Türkiye, Gazze'nin yanında olmuştu. İsrail'in Başbakanı Netanyahu'nun ABD Meclisinde konuşmasına karşı Ankara Hükümeti Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı TBMM'de konuşturmuştu.

ÖZEL'İN YOKLUĞUNUN NEDENİ SONRADAN BELLİ OLMUŞTU

TBMM'den yükselen savaşa hayır sesleri devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in özel oturuma katılmaması dikkat çekmişti. Başkan Özel'in daha sonrasında ayağını kırdığı için oturuma katılamadığı ortaya çıkmıştı.

Katılamadığı oturumun ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı arayan CHP Lideri, parti olarak kendilerine desteklerini ifade etmişti. Başkan Abbas ise Özgür Özel'i Filistin'e davet etmişti.

BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel bu daveti kabul etti ve Filistin'e gitmek için tarih verdi. Başkan Özel "1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Filistin'e gidebilirim" diyerek önemli bir açıklama yaptı.

Bu açıklamanın ardından gözler Eylül ayının ilk gününe çevrildi. Özgür Özel ve CHP kanadından ilerleyen günlerde konuya dair yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER