CHP Lideri Özgür Özel Cumhurbaşkanlığı hedefi olup olmadığı sorusuna yanıt verdi

Uzun yıllar Milletvekilliği ve Grup Başkan Vekilliği görevinde bulunduğu partisini son yerel seçimde ilk sıraya taşıyan Özel gelecek hedeflerine dair konuştu. Özel 2028 için ise çok net ifadeler kullandı.

CHP Lideri Özgür Özel Cumhurbaşkanlığı hedefi olup olmadığı sorusuna yanıt verdi

Türkiye, bir seçimi bitirir bitirmez gözünü bir sonraki seçime dikti. Yerel seçimde CHP'nin elde ettiği büyük başarı akıllara bir sonraki genel seçimde partinin nasıl bir sonuç alacağı sorusunu getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisinin elde ettiği seçim zaferinde en büyük paya sahip isimler arasında parti lider ile birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş yer alıyordu. İki isminde üst üste ikinci defa şehirlerde seçimi kazanması partinin elini daha kuvvetlendirdi. Bu iki ismin sevenleri ise hem İmamoğlu hem de Yavaş için gelecek yıllarda Cumhurbaşkanlığı gibi söylemlerde bulunmaya başladı.

“PARTİYİ İKTİDAR YAPMAK İSTİYORUM”

Partinin başarılı dönemi sürdürmesi adına ilerleyen yıllarda Cumhurbaşkanı olarak kimi aday göstereceği konusu erkenden dillendirilmeye devam ederken bu soru bir de Özgür Özel'e soruldu. tv100 Özel Röportaj programında konuşan Özel kendisinin adaylık gibi bir fikrinin olmadığını söyledi. Son seçimde hem İmamoğlu hem de Yavaş'ın aday gösterilme potansiyeline karşı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına benzer bir durumun olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Özgür Özel “Partiyi iktidar yapmak istiyorum. Benim en büyük hedefim CHP'nin iktidar olduğu gece partinin genel başkanı olmak, partinin cumhurbaşkanı adayı olmak filan değil” diyerek hedefini açıklamış oldu.

CHP Lideri Özgür Özel Cumhurbaşkanlığı hedefi olup olmadığı sorusuna yanıt verdi

DİĞER İSİMLERE MESAJ VERİLDİ

Özel geçtiğimiz haftalarda da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı futbol oyuncularına benzeterek takımda iki forvet var demişti. CHP Lideri bu açıklamasında ise “Sakın İmamoğlu ve Yavaş var diye kimse aday olamayacağım zannetmesin” diyerek diğer kişilere açık kapı bıraktı.

Hem Cumhur İttifakı hem de CHP cephesinden yavaş yavaş yeni seçime dair açıklamalar geliyor. Bir erken seçim olup olmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

SONRAKİ HABER