CHP Lideri Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevinden geçen yıl seçim sonucu ayrılan Kılıdçdaroğlu ile ilgili bugün siyaset gündemine bomba gibi bir gelişme düştü. Kılıçdaroğlu'nun Aralık ayında mahkemeye çıkacağı bildirildi.

CHP Lideri Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek

Şu anda siyasi olarak bir görevi bulunmamasına karşın açıklamaları ile gündemde adından söz ettirmeye devam eden Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili MHP cephesinden şikayet gelmişti. MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu Kılıçdaroğlu'nun geçmişte bölücü terör örgütünü normalleştiren ifadelerde bulunduğunu iddia etmişti.

ESKİ GENEL BAŞKAN YIL SONU HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

2014 yılında yaşanan bu olay ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da 3 Aralık'ta Hakim karşısına çıkacağı gelişmesi sonrasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den çok sert bir açıklama geldi.

Başkan Özel yaptığı açıklamada "Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanlık koltuğunda 13 yıl oturmuş birisidir. İddianame Sinan Ateş’in kanını örtmez. Hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan" diyerek Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

ÖZEL MHP'YE SERT SÖZLERLE YÜKLENDİ

CHP Lideri Özel iddianamenin MHP'nin tükenmişliğinin ve milletin gönlünden düşmüş olmanın bir göstergesi olduğunu söyledi. Yaşanan gelişmenin ardından gözler yıl sonunda görülecek davadan nasıl bir sonuç çıkacağına çevrildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER