CHP Lideri Özel'den iktidara asgari ücret eleştirisi: Aç kalırsın

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da Çekmeköy Belediyesinin toplu açılış törenine katıldı. CHP Lideri sözlerinde aylardır üzerinde tartışılan asgari ücret ve geçim sıkıntısına yer verdi.

CHP Lideri Özel'den iktidara asgari ücret eleştirisi: Aç kalırsın

Türkiye'nin yoğun gündemi devam ederken siyasilerin açıklamaları da yakından takip ediliyor. Özellikle gündeme getirdiği konulardan dolayı parti liderlerinin açıklamaları geniş yankı buluyor.

2024 yılı için belirlenen asgari ücret 17 bin 2 TL olmuş, yıl boyunca her hangi bir ara zam kararı alınmamıştı. Memurlara ve emeklilere yapılan maaş zammının asgari ücrette olmayışı ise büyük ses getirmişti.

"KARNINI DOYUSAN SOKAKTA KALIRSIN"

Bugün bu konu hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücretle çalışan bir insanın geçinemeyeceğini söyledi. Özel "17 bin lira asgari ücretin olduğu yerde ev tutarsan aç kalırsın, karnını doyurursan sokakta kalırsın, çocuğu doğurursan 'Aferin' alırsın ama ne doyurursun ne de uygun bir eğitim verebilirsin" diyerek durumu özetledi.

ASGARİ ÜCRETİN NE KADAR OLACAĞI MERAK KONUSU OLDU

Yılın son 3 ayına girilmesi ile birlikte asgari ücretin kaç lira olacağı konusu yavaş yavaş gündemde yer edinmeye başladı. Özellikle bu yıl asgari ücrete ara zam olmaması, yeni yıldaki rakamın hangi miktarda olacağı önemini daha da artırdı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER