CHP Lideri Özel'den Akşener'e! Aksi takdirde üzüleceğiz

CHP Lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e yönelik, İYİ Parti'nin AK Parti ve MHP'den ayrılarak teröre karşı kendi bildirilerini imzalamaları gerektiğini söyledi, ''Aksi takdirde üzüleceğiz.'' dedi.

CHP Lideri Özel'den Akşener'e! Aksi takdirde üzüleceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Özel, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekatı bölgesinde, teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan kahraman 9 askerin ardından AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin ortak bildiri imzalamasını eleştirdi.

İYİ Parti'ye yönelik, AK Parti ve MHP'den ayrılarak kendi bildirisini imzalaması gerektiğini söyleyen Özel, bu kez Gelecek, Deva ve Demokrat Parti'nin de imzalamadığını belirterek, ‘’Sahada üyelerinin Cumhuriyetçi olduklarına hiç şüphe duymadığımız geçmişte birlikte olduğumuz, AK Parti ve MHP'yi eleştiren İYİ Parti'nin bunlardan ayrılıp teröre karşı kendi bildirisini imzalamasını istiyoruz. Aksi takdirde üzüleceğiz.'' dedi.

‘’GELMEYEN TELEFONLA GURUR DUYUYORUM'

Özel, şehit haberinin geldiği gün AK Parti tarafından bazı liderlere telefon edildiğini ancak bazı liderlere edilmediğinin altını çizerek, kendisine telefon edilmemesinden gurur duyduğunu söyledi. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tahayyüşünde bulunmamanın CHP için bir onur olduğunu da sözlerine ekledi.

Sınır ötesindeki operasyonların askeri mi sivil mi olduğunu da soran Özel, ‘’Yoksa sivil olarak verilip askere mi dayatılıyor?'' diyerek ABD'yle kurulan ilişkileri de eleştirdi. AK Parti'nin PKK ve YPG'nin birinci derece destekçisi olarak ABD'yi söylemesine rağmen nasıl bir ilişki içerisinde olduklarını da soran Özel, hem ABD PKK'yı destekliyor dendiğini hem de F-16 pazarlıkları yapıldığını vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER