CHP Lideri Özel: Sokak hayvanları için gerekirse siper olacağız

Türkiye'nin vatandaşlar arasında en çok fikir ayrılığı yaşadığı konu olan sokak hayvanları ile ilgili gergin süreç devam ediyor. TBMM'ye gelen ve komisyon tarafından görüşülen kanun teklifi ile ilgili muhalefetten sert karşılıklar geliyor.

CHP Lideri Özel: Sokak hayvanları için gerekirse siper olacağız

Son yıllarda Türkiye genelinde başıboş sokak hayvanları vakalarında büyük bir artış yaşanıyor. Köpek saldırıları yüzünden çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve ağır bir şekilde yaralanması hükümet yetkililerini harekete geçirdi.

TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR

AK Parti cephesi tarafından hazırlanan ve içerisinde başıboş sokak hayvanlarının toplanıp uyutulması seçeneğinin de yer aldığı kanun teklifi muhalefet tarafından sert bir tepki ile reddedildi.

Konu ile ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel yasanın karşısında olacaklarını söylemeye devam etti. Ankara'da partisinin düzenlediği 24 saatlik eğitim maratonunda konuşan Başkan Özel partisinin yasaya karşı alarm seviyesinde olduğunu söyledi.

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak kim hakkını arıyorsa, hayvan severlerin oradaki mücadelesi onların tek başlarına yürüttüğü bir mücadele değildir. Hepimiz hayvanseveriz, hepimiz o canların önünde kendimizi siper etmeye hazırız" diyen CHP Lideri "CHP katliam yasasına karşı, zorba dayatmalara karşı kırmızı alarmdadır. Meclis’te de mücadele vermektedir, sokakta da mücadele vermektedir" diyerek yasayı asla kabul etmeyeceklerini ifade etti.

VATANDAŞ SONUCU MERAK EDİYOR

CHP kanadından yapılan bir diğer açıklamada ise seçimde kazandıkları belediyelerin hayvanları uyutma gibi bir işlem yapmayacağı olmuştu. Konu ile ilgili vatandaşlarda nasıl bir karar alınacağını yakından takip ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER