CHP Lideri Özel: Eşit temsili bu ülkeye biz getireceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür özel partisine gönül vermiş kadınlar ile bir araya geldi. CHP'li kadınlara seslenen Özel kendilerinin ilerleyen dönemlerde yönetimlerde daha fazla yer almalarını sağlayacaklarını ifade etti.

CHP Lideri Özel: Eşit temsili bu ülkeye biz getireceğiz

Günün en önemli siyasi gelişmelerinden birisi Ankara'da yaşandı. ATO Congresium'da düzenlene CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı yaşanan protesto gösterilerinin gölgesinde gerçekleşti.

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ SÖZLERİ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığının Kurultayında CHP'li kadınların ilerleyen dönemde nasıl bir yol izleyeceklerine dair konuşmalar gerçekleştirildi. Partinin Genel Başkanı olarak kürsüde bir konuşma yapan Özgür Özel konuşmasında kadın erkek eşitliği konusuna değildi.

CHP Lideri Özel: Eşit temsili bu ülkeye biz getireceğiz

Özel "Kadın erkek eşitliğine yönelik net tutumumuzla bu devleti nasıl yöneteceğimizi söylerken, devletçilik okunun yarısını yeşile yarısını mora boyayacağız. Eşit temsili bu partiye de bu ülkeye de biz getireceğiz" diyerek kadının daha fazla siyasette yer almasını istediklerinden bahsetti.

"BUNA VAR MISINIZ?"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel parti tabanına gelecek seçimlerde milletvekili ve belediye başkanlarının yarısının kadın olması çağrısında bulundu. Başkan Özel "Bugünden en makul kademeli geçişi sağlayarak bir ya da iki seçim içinde önce yüzde 40 sonra yüzde 50'yle CHP milletvekili sayısının yarısını da belediye başkanlarının yarısını da kadın yapacağız. Buna var mısınız?" şeklinde konuştu.

Genel Başkanlarını dinleyen kadınlarda alkış ve sloganlarla söylenenleri tasdiklediklerini ifade ettiler.

ÇİĞLİ BELEDİYESİ PROTESTOSU

Kurultay'a damga vuran olaylardan birisi ise İzmir'in Çili Belediyesinin işten çıkardığı işçilerin protestosu oldu. Protestoyu sert bir şekilde reddeden Özel bugünün kadınlara özel olduğunu ve sabote edilmemesi gerektiğini söyledi. Özel'in isteği ile protestocu erkekler salondan çıkartıldı.

Kurultay planlamalar ve geleceğe yönelik beklentilerin dile getirilmesi ile son buldu. CHP'li kadınlar kurultayın ardından binadan ayrıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER