CHP Genel Başkanı Özel’den İYİ Parti'nin işbirliği reddine ilişkin açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulunda yerel seçimlerde işbirliği teklifine red yanıtının gelmesini değerlendirdi. Özel, konuyla ilgili önemli açıklamalara bulundu.

CHP Genel Başkanı Özel’den İYİ Parti'nin işbirliği reddine ilişkin açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yerel seçimlerde ‘ittifak değil, işbirliği yapalım’ teklifi götürmüştü. CHP Genel Başkanı Özel'in teklifi İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda değerlendirildi.

İYİ Parti'nin yaptığı toplantıda işbirliği teklifi reddedildi. İYİ Parti yerel seçimlere hür ve müstakil olarak gireceklerini açıkladı. İYİ Parti''den yerel seçimlerde işbirliğine ‘Hayır’ çıkmasına ilişkin, CHP Genel Başkanı Özel'den açıklama geldi.

‘’ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) CHP Grup Toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Özel, ‘’İttifak kelimesini kullanmadım, o kelime yıprandı. Hem kentler bazında hem de yereldeki CHP'nin örgütlerinin ve diğer partilerinin örgütlerinin olgunlaştırıldığı tüm çözümler kazandırabilir. Bütün topluma ve siyasi muhataplara çağrılar yapıyoruz. 30 Kasım'da sayın Akşener'i ziyaret ettik.Sayın Akşener'e 81 ilde aday çıkarma noktasındaki GİK kararlarından haberdar olduğumuzu, mümkünse bunun bir kez daha gözden geçirilmesini önerdim, mümkün mü diye sordum.

CHP Genel Başkanı Özel’den İYİ Parti'nin işbirliği reddine ilişkin açıklama

Müzakereler sırasında ne teklif ediyorsunuz dediklerinde şunu söyledik: Masa kuralım, mümkün olan en çok yerde iş birliği yapalım, birbirimize ve Türkiye'ye kazandıralım. Verimli bir toplantı yaptık ve kendileri bunu GİK'e götüreceklerini söylediler ve pazartesi günü konu görüşüldü.GİK'in kararı, tek başlarına girme yönünde oldu. Her iki karara da saygılıyız demiştim, saygımızı muhafaza ediyoruz. İYİ Parti, CHP'nin geçmişte iş birliği, ittifaklar yaptığı, kıymet verdiğimiz bir partidir. Yakasında güneş görünce ben yolda görünce iyi bir insanla karşılaştık derim.

CHP Genel Başkanı Özel’den İYİ Parti'nin işbirliği reddine ilişkin açıklama - Resim : 2

İYİ Parti seçmeni Atatürk'ü seven, bayrağını seven insanlar. Bütün örgütümüzden, seçilmişlerimizden talebim şudur; eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti GİK'te bir karar verdi diye İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti, iyi insanların, çağdaş insanların partisidir. Atatürk'ü seven insanların partisidir. Geçmişte birlikte başarılar elde ettiğimiz, bundan sonra da Türkiye'de birlikte çok şey başaracağımız iyi insanların partisidir” diye konuştu.
“Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız” dedi. Bu çerçeve İYİ Parti'nin kararına saygı duyulduğu bildirilirken CHP'nin 81 ildeki adayları ile seçim hazırlığına devam edeceği bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER