CHP Ankara Kurultayı tamamlandı, partide 3 dönem kuralı başladı

Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Halk Partisinin Eylül ayı içerisinde olağanüstü kurultaya gideceği açıklanmıştı. Kurultayın gerekçesi olarak Tüzük değişikliği gösterilmişti.

CHP Ankara Kurultayı tamamlandı, partide 3 dönem kuralı başladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2023 yılının sonlarında yaptığı Genel Başkan değişiminin ardından partide yeniden yapılanma sürecine girilmişti. İlk yerel seçiminde partisini 1. parti yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ilerleyen dönemlerde söz sahibi alacak kişiler ile ilgili tüzükte değişiklik yapacaklarını açıklamıştı.

CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu haricinde yaşayan eski liderlerinin de katıldığı Kurultay, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı olarak adlandırılmıştı. 4 Eylül'de sembolik olarak Sivas'ta yapılan kurultay resmi olarak Ankara'da gerçekleştirildi.

28. MADDE DEĞİŞTİRİLDİ

Gergin anların da yaşandığı Kurultay sabah saatlerinden günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Yapılan kurultayda parti tüzüğündeki 28. maddede bir dizi değişiklik yapıldı. Tüzük Kurultayının tamamlanması ile beraber CHP'de 3 dönem kuralı başladı.

CHP Ankara Kurultayı tamamlandı, partide 3 dönem kuralı başladı

Uzun bir süredir AK Parti tarafından uygulanan 3 dönem kuralı ile birlikte parti siyasetçileri milletvekilliğini en fazla üst üste 3 dönem yapabiliyordu. Benzer uygulama artık CHP'de de yaşanacak. 27. dönem seçimlerinin başlangıç olarak alınması ile birlikte şu an yönetimde bulunan ve 2 . döneminin yaşayan isimlerin 1 sefer daha aday olabileceği ifade edildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de kurultayda yaptığı konuşmada yeni dönemin eskisi gibi olmayacağını ve kendilerini yenileyerek ilerleyeceğini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER