Çevre ve Şehircilik Bakanlığı depremde yıkılan köy konutlarının inşasına devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan köy konutlarının inşasına tüm hızıyla devam ediyor. Konuya ilişkin yapılan son paylaşımda Hatay’da inşa edilen köy evlerinin görüntüleri görüldü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı depremde yıkılan köy konutlarının inşasına devam ediyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgenin yeniden inşa edilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Şehir merkezlerini yenileyen bakanlık depremde yıkılan bölgelerdeki köy konutlarını da yeniliyor.

Bölgede muhtar olman Ömer Şaday, yaptığı açıklamasında deprem sebebiyle köydeki konutların yüzde 70’inin yıkıldığını vurguladı. Yeni evlerin bakanlık tarafından villa şeklinde yapıldığını ve yapımda 18-19 ton demir kullanıldığının altını çizdi.

30 BİN KADAR KÖY KONUTUNU TESLİM EDECEĞİZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Murat Oral, afetten etkilenen bölgelerde bugüne kadar yaklaşık 60 bin köy evinin ihalesinin yapıldığını belirterek, “Köy evlerimizin inşaatları çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz 30 bin kadar köy konutunu teslim etmek” dedi.

MODERN KÖY KONUTLARI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin yeniden ihya ve inşası için çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan şehir merkezlerine sağlam temeller üzerinde, sosyal donatılı yaşam alanları inşa edilirken diğer yandan da yıkıma uğrayan köylerde modern köy konutları yapılıyor.

“GÖZÜNÜZ AYDIN, HANENİZ ŞEN OLSUN”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Hatay'da inşa edilen ve vatandaşların yerleşmeye başladığı köy evlerinin görüntülerini paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı depremde yıkılan köy konutlarının inşasına devam ediyor

Bakan Kurum mesajında şunları kaydetti:

“Devletimiz de hükümetimiz de çok güçlü. Bize güvenen hiçbir vatandaşımızı yarı yolda bırakmadık, bırakmayacağız. Hatay'ımıza bağlı köylerde, depremden etkilenen vatandaşlarımıza; tek katlı, yöresel mimariye uyumlu, depreme dayanıklı, modern konutlar teslim ediyoruz. Gözünüz aydın, haneniz şen olsun”

1-2 SONRA ŞANTİYE KURULDU

Bölgedeki vatandaşlar depremden 1-2 ay sonra hemen şantiyenin kurulduğunu ve evlerin inşaatına başlandığı ifade etildi. Kısa süre içerisinde tamamlanan evler vatandaşlara teslim edilirken, bölgedekiler temellerin çok sağlam yapıldığının da altını çizdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER