Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: “23 ilde afet çalışmaları tamamlandı”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra 23 ildeki afet risk çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Belirlenen 23 ilde toplamda 200 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme çalışmaları sona erdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: “23 ilde afet çalışmaları tamamlandı”

Konu ile ilgili çalışmalardaki son detayları paylaşan Bakan Murat Kurum, TOKİ ile yeni binalarda yapı stokunun güçlendirildiğini söyledi.

Afetlere karşı dirençli şehirlerin kurulmasını sağlayacak olan çalışmalar 23 ilde başarılı bir şekilde tamamlandı. 8 noktada yapılan çalışmalarda ilçelerdeki afet riskleri ortaya çıkıyor ve ekipler bu noktada çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından 23 ilde yaklaşık 200 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme etüt çalışmalarını tamamladı.

UYGUNLUĞU İNCELENİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, afet tehlikesine karşı yerleşim alanlarının doğru seçilmesi ve yapılaşmaya gidilecek alanlardaki riskin belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yerleşim alanları belirlenmeden önce mikrobölgeleme etütleri yapılarak alanın yapılaşmaya uygun olup olmadığı inceleniyor.

23 İLDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

6 Şubat depremleri sonrası Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Osmaniye Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Kilis, Van, Erzurum, Manisa, Karabük, Düzce, Kocaeli, Bolu, Bingöl, Kayseri, Denizli, Burdur, Kütahya, Çorum, Kırşehir illerinde yaklaşık 200 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme çalışmaları tamamlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: “23 ilde afet çalışmaları tamamlandı”

HEYELAN KAYA VE RİSK BÖLGELERİ TESPİT EDİLİYOR

Afetlere dirençli şehirlerin kurulmasını sağlayacak mikrobölgeleme çalışmalarından biri de Tunceli’de devam ediyor. Aktif fay zonları üzerinde bulunan ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde de bin 700 yapının ağır hasar gördüğü Tunceli’de, 6 bin 200 hektarlık alanda mikrobölgeleme çalışmaları yürütülüyor. 8 noktada yapılan çalışmaların sonucunda, ilçelerdeki afet tehlikeleri belirleniyor. Heyelan ve kaya düşmesi riski olan bölgelerin sınırları tespit ediliyor.

Güvenli olarak tespit edilen alanlarda TOKİ’nin desteği ile 2025 yılının sonuna kadar toplamda 1.173 konutun inşasının da tamamlanacağı ifade edildi. Özellikle Tunceli’de yapı stokunun eski olmasından dolayı bu tür yapılara ihtiyacı olduğunun da altı çizildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER