Çevre Bakanlığı maden sahasındaki çalışmalarına devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte 9 kişinin kaybolduğu maden sahasında çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Çevre Bakanlığı maden sahasındaki çalışmalarına devam ediyor!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgede AFAD ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları devam ediliyor. Edinilen bilgilere göre toplamda 9 işçinin toprak kayması sonucunda kaybolduğu, kurtarılması için de ekiplerin görev aldığı belirtilmişti. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ise bir yandan da bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanıp yaşanmadığına yönelik incelemelerin de yapıldığından bahsedildi. Bu çerçevede son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çalışmaların yapıldığı belirtildi.

BAKANLIKTAN KONU HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ!

Toprak kaymasının meydana gelmesinin ardından bakanlık tarafından bölgeye toplamda 8 teknik ekip sevk edildi. Bölgeye gidilen ekipler tarafından farklı farklı toplamda 9 bölgeden numunelerin alındığı ifade edildi.

3 farklı laboratuvara gönderildiği öğrenilirken, su ve toprağın yanı sıra bölgedeki hava kalitesinin de, 2’si tesis yakınında, 4’ü İliç’te olmak üzere toplam 6 hava kalitesi izleme istasyonunda sürekli takip edildiği, hava kalitesinde de siyanür kaynaklı bir olumsuzluğun tespit edilmediği ifade edildi. Bununla birlikte bölgedeki toprak kayması sonucu akan malzemenin geçici olarak depolanacağı alanların belirlendiği, mevcut alanda sızdırmazlık şartlarının sağlandığı, bölgeye akan malzemenin hazırlanan alana transferinin başladığı hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

SONRAKİ HABER