Çevre Bakanlığı duyurdu! Deprem bölgesindeki çelik köy evlerinin ilk etabı 6 Şubat'ta teslim edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte deprem bölgelerine yapılan çelik köy evlerinin 6 Şubat tarihinde vatandaşlara teslim edileceği öğrenildi.

Çevre Bakanlığı duyurdu! Deprem bölgesindeki çelik köy evlerinin ilk etabı 6 Şubat'ta teslim edilecek

2023 yılında meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından deprem bölgelerini yeniden ayağa kaldırmak amacı ile devlet tarafından evler yapılmaya başlanmıştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde deprem bölgelerinde dayanıklı çelik köy evlerinin yapıldığı ifade edildi. Konu hakkında bugün gelen açıklamalara göre ilk evlerin teslimlerinin bu sene 6 Şubat tarihinde gerçekleştirileceği öğrenildi.

İLK EVLERİN TESLİMİ 6 ŞUBAT TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet ​​​​​​​Özhaseki, sosyal medya hesabından, yapımı tamamlanan çelik köy evlerine ilişkin görüntüleri paylaşarak, "Çelik köy evlerimizin ilk etap teslimine başlıyoruz. Son 6 gün." ifadeleri ile deprem bölgesi için haberi duyurdu.

Bu çerçevede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesindeki rezerv alanlarda 207 bin bağımsız bölümün yapımını sürdürüyor. Şehir merkezlerinde 50 bin konut, köylerde ise 50 bin çelik köy evi olmak üzere toplam 307 bin konutun yapımının devam ettiği öğrenildi. Aktarılan bilgilere göre depreme dayanıklı çelik köy evleri, bazı bölgelerde tek, bazı bölgelerde ahırlı ve 2 katlı olarak yapılacağı ifade edildi.

SONRAKİ HABER