Çeşme’de orman yangını! 3 kişi yaşamını yitirdi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde orman yangını meydana geldi. Yangında ilk belirlemelere göre 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Çeşme’de orman yangını! 3 kişi yaşamını yitirdi!

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu yurdun pek çok yerinde yangınlar meydana geliyor. Diyarbakır-Mardin’de çıkan yangınlarda 15 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki bazı illerdeki ormanlarda da yangın çıkarken Manisa'nın Soma, Çanakkale'nin Bayramiç ve İzmir’in Çeşme ilçelerinde de orman yangını yaşandığı bilgisi kaydedildi.

Son gelişmelere göre İzmir'in Çeşme ilçesinde de orman yangını çıktı. Meydana çıkan orman yangınında alevler, Deliklikoy'a kadar ilerledi. Alevlerin arasında kalan 3 kişi ise yaşamını yitirirken ekiplerin alevlere müdahalesi havadan ve karadan devam ediyor.

Çeşme’de orman yangını! 3 kişi yaşamını yitirdi!

MÜDAHALELER SÜRÜYOR

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisindeki ormanlık, makilik ve otluk alanda sebebi henüz belirlenemeyen şekilde yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibi gönderildi.

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının yaklaştığı alanda bazı evlerdeki kişiler, tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangının yaklaştığı arazide bulunan bir kadın ve iki çocuğu da jandarma ekibi tarafından bölgeden çıkarıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER