Celal Şengör'den Ege'deki deprem fırtınası hakkında korkutan açıklama

Ege Denizi’nde son günlerde anormal bir şekilde artan deprem sayıları endişelendiriyor. Yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Celal Şengör bu depremleri değerlendirerek korkutan bir açıklama yaptı.

Celal Şengör'den Ege'deki deprem fırtınası hakkında korkutan açıklama

Ege Denizi’nde 28 Ocak tarihinden itibaren sismik hareketlilik anormal seviyelere çıktı. Deprem fırtınası olarak adlandırılan durum hakkında uzmanlardan çeşitli açıklamalar geliyor. AFAD tarafından bir açıklama yapılarak resmi bilgilendirmelerin ciddiye alınması hatırlatılırken yer bilimi uzmanları da yaşanan durumu bilimsel olarak analiz ediyorlar. Ege Denizi’ndeki deprem fırtınasını için yapılan en çarpıcı değerlendirme yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Celal Şengör’den geldi.

DEPREM FIRTINASI HAKKINDA EN DİKKAT ÇEKEN DEĞERLENDİRME

Santorini’deki yanardağa dikkat çeken Prof. Dr. Celal Şengör, “Depremlerin derinliğinin 7 kilometre olduğu belirtiliyor. Bu derinlik bu alan için normal diyebiliriz. Beklediğimiz bir durumdur. Bizim esas öğrenmemiz gereken ise bu depremin ne tür bir deprem olduğudur. Ayrıca depremlerin nerede kümelendiklerini çok iyi analiz etmemiz gerekiyor.

Santorini’deki yanardağ şu anda zaten aktif bir yanardağ. Bu yeni bir durum değil. Santorini yanardağı 19. yüzyıldan itibaren aktifliğini devam ettiriyor. Bu yanardağ eğer patlarsa hepimize Allah’a ısmarladık. O kadar tehlikeli bir durum olur. Patlayacak diye insanları endişelendirmiyorum. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse sonuç felaket olur diye tespit yapıyorum.” dedi.

AFAD tarafından yapılan son değerlendirmelerde bölgede 201-2013 yılları arasında da benzer bir sismik hareketlilik olduğu hatırlatıldı. O dönemde de yanardağ ile ilgili bir durum gerçekleşmemişti. Yanardağ patlaması olacağına dair bölgede herhangi bir gelişme olmadığı belirtildi. Bilim insanları da buna dair bir öngörüde bulunmuyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER