Celal Şengör uyardı! Türkiye bağımsızlığını kaybedebilir

Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, beklenen Marmara depremine yönelik açıklamalarda bulundu. Şengör, İstanbul'da deprem olması halinde sanayi bölgelerinin yıkılacağını ve Türkiye'nin bağımsızlığını kaybedebileceğini söyledi.

Celal Şengör uyardı! Türkiye bağımsızlığını kaybedebilir

6 Şubat 20233 tarihli, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremler ardından Türkiye'nin deprem gerçeği bir kez daha gözler önüne serilmiş ve beklenen Marmara depremi konusunda çeşitli açıklamalar ve uyarılar yapılmaya başlamıştı.

Bu açıklamalardan biri de yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'den geldi. Independent Türkçe’ye konuşan Şengör, İstanbul'da yaşanabilecek bir depremin Türkiye'ye etkisini açıkladı.

‘’TÜRKİYE BAĞIMSIZLIĞINI KAYBEDEBİLİR''

Celal Şengör, beklenen İstanbul depremine yönelik yaptığı açıklamada, Marmara Denizi’nde 7.2 ile 7.4 büyüklüğünde deprem olabileceğini ve İstanbul'da yeni bir fay bulunduğunu belirterek, olası bir depremde hem İstanbul'u hem de Türkiye'nin önemli sanayi bölgelerinin yıkılacağını söyledi.

Böyle bir yıkımın ülkeye etkilerinden de bahseden Şengör, sanayi bölgelerinin yıkılması sonucunda Türkiye'nin bağımsızlığını bile kaybedebileceğini ifade etti.

Olası Marmara depreminde Türkiye ekonomisinin yıkımın altından kalkamayacağını da kaydeden Şengör, bu durumda Türkiye'nin yardım isteyeceğini dile getirerek, ‘’Dünya bu yardımı seve seve verir. Çünkü İstanbul mevzubahis.” diye konuştu.

Şengör, olası Marmara depreminin yıkıcı etkilerinin altını açıklamalarında bir kez daha çizdi.

Celal Şengör, özellikle yaşanacak İstanbul depreminde sadece İstanbul'un değil, çevre illerde önemli sanayi bölgelerinin de etkileneceğini vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER