Çankırı'da yakalanan dilenciler adliyelik oldular!

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından dilencilik yaptıkları tespit edilen 2 kişi yakalanırken üzerlerinden yasaklı madde çıktı.

Çankırı'da yakalanan dilenciler adliyelik oldular!

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından dilencilik yaptıkları tespit edilen 2 kişi yakalanarak haklarında işlem yapıldı. Biri kadın ve biri erkek olan iki kişi sahte evrak beyan ederek vatandaşlardan ameliyat parası topluyorlardı. Yakalanan şahıslarının üst aramalarında ise yasaklı madde çıkması olayı farklı bir boyuta taşıdı.

Pazar alanında yakalanan şahısların vatandaşları aldattıkları ve para topladıkları belirlendi. Zabıta ekipleri bu kişiler hakkında işlem yaptılar. Ekiplerin bundan sonra da denetimlerinin süreceği ve dilencilere imkan tanınmayacağı bildirildi.

DİLENCİLERDEN YASAKLI MADDE ÇIKTI!

Pazar alanında denetim yapan zabıta ekipleri, sahte evraklar göstererek ameliyat parası topladığını beyan eden biri kadın iki dilenciyi zabıta noktasına götürerek üstlerini aradı.

Üzerlerinden yasaklı madde ve 450 lira çıkması üzerine İl Emniyet Müdürlüğüne bilgi verildi. Haklarında 8 suç kaydı bulunan zanlılar, polis ekiplerince gözaltına alındı. Üzerlerinden çıkan 450 liraya ise el konuldu.

Gözaltına alınan şahıslar hakkında yasaklı maddeden işlem yapılmaya başlandı. Emniyette başlayan işlemlerin tamamlanmasının ardından şahıslar adliyeye sevk edilecekler. Burada yapılacak olan adli işlemlerde ise şahıslar hakkında karar verilecek. Mahkemenin tutuklama kararı vermesi halinde şahıslar cezaevine gönderilecekler.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER