Çankırı Valiliği açıkladı! Çankırı'da orman yangını son durum ne?

Türkiye'de peş peşe orman yangınları yaşanmaya devam ederken Çankırı'da çıkan orman yangını hakkında Valilik son durumu duyurdu. Çankırı'da orman yangını söndürüldü mü, kontrol altına alındı mı?

Çankırı Valiliği açıkladı! Çankırı'da orman yangını son durum ne?

Çankırı'da dün akşam 17:00 sularında başlayan orman yangını hızla yerleşim yerlerine doğru ilerlemiş, yangın bölgesine yakın olan 4 köy tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Çankırı Valiliği orman yangını hakkında son durumu açıklandı. Yangın hakkında açıklama yapan Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

ÇANKIRI ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI!

Yukarımeydan köyündeki ormanlık alanda çıkan ve tedbir amaçlı Yukarımeydan, Aşağımeydan, Aşağıdere ve Yukarıdere köylerindeki evlerin tahliye edildiği yangına Çankırı ve çevre illerden gelen Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ile itfaiye ekiplerince müdahale edildi. Rüzgarın etkisini yitirmesiyle ilerlemesi duran yangın, kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. Yangında 44 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü tespit edildi.

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının dün 17.30 sularında başladığını söyledi. Yapılan yeni duyuru ile ise yangının an itibari ile kontrol altına alındığı belirtildi. Orman yangını nedeniyle adli ve idari soruşturma açılacağı ifade edilirken orman yangının çıkış nedeninin de bu soruşturma sonucunda belirleneceği ifade edildi. An itibariyle dün saat 17:30'da başlayan orman yangını kontrol altına alınmış oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER